Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» kejohanan futsal Underground
Sun Sep 13, 2009 6:44 pm by SiLenTKiLLeR

» kasi panas line lg...|||pulau sayak|||
Thu Jan 15, 2009 12:42 pm by SiLenTKiLLeR

» trip to indon...kasi panas line skit
Mon Jan 12, 2009 6:17 pm by kink_kuwen

» WATANIAH RECRUITMNET FOR IPG STUDENTS
Sun Jan 11, 2009 1:48 pm by elextro

» aidilfitri yang lalu...
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» apa yang korang faham tentang C.I.N.T.A...
Tue Nov 11, 2008 6:08 pm by SiLenTKiLLeR

» [WTA] Apsal la parking lambat bebeno siap!!
Sun Oct 12, 2008 5:20 am by nuket2

» masalah anda? kami bantu....
Sun Oct 12, 2008 5:18 am by nuket2

» PROBLEM PC atau LAPTOP!!
Sun Oct 12, 2008 5:15 am by nuket2


Cinta dan ayat-ayatnya

View previous topic View next topic Go down

Cinta dan ayat-ayatnya

Post by elextro on Thu Jul 31, 2008 2:17 pm

Rentetan daripada cerita yg telah dimulakan oleh wafi...kita buat 1 lagi cerita baru..Syaratnya tidak dibenarkan org yg sama post 2 kali berturut-turut..kena tunggu org lain sambung dulu baru sambung balik...kalau ada gak post dia akan didelete tanpa prior notice...kali ni try guna kebijaksanaan anda utk jadikan cerita ni lebih kreatif dan menarik..try ikut pola cerita dgn betul...jgn dok mengarut..aku start...

Cerita ni susah skit..buat cm ala-ala novel la...kalau perlu letak tanda baca, letakla..

Tema: Percintaan
Tajuk: Cinta dan ayat-ayatnya (smbungan dari ayat-ayat cinta)
Publish date: Pending
Plot: watak utama dia kta letak nama Harez, awek dia Athirah, Kwn awek dia nama Sakinah, dan yang lain tu ikut suka korg...Harez ni sorg yg sgt nakal gila babeng kat skolah dia..babeng pun xnkal mcm dia...sapa babeng? babeng tu metafora je...lpas tu athirah ni satu sekolah dgn dia sjak dia skolah rendah lg..tp msa kcik athirah ni jd pengawas...so Harez yg nakal ni selalu kna tgkap dgn dia..athirah pernah lempang harez masa skolah rendah dan harez janji nk balas dendam..masuk skolah menengah..Takdir Tuhan depa turut skolah yg sama..tp msa tu Athirah dh jadi pendiam sejak kematian ayah dia..dia pun dh mula pkai tudung labuh dan aktif dgn gerakan usrah dan keagamaan diskolah dia..Harez cmtu gak..lagi rosak adala...lpas tamat zman skool...Athirah dapat lanjutkan diri kat UM dan Harez kat IPTHO (hahaha) amik kos BM je lak tu...Hahaha...harun...tp tah cmne dia nak cari sakinah..awek dia msa form 2 dlu...sebab sakinah pindah pi selangor ikut ayah dia..so kwn2 dia suggest suh tanya Athirah..tp Harez malas skit...tp dah nak tau sgt pasai sakinah..dia pn msg and tnya athirah..athirah jawab dgn baik dan slalu ajak Harez puasa sunat dan byk lagi aktiviti baik..Mula2 harez cam menyampah je..tp lama2 bila sakinah yg dia msg tu mcm xingat je sapa Harez tu..Harez kecewa dan mula nk ikut ckap Athirah...Alah...pnjg lak...cerita ni mcm CINTA yg berunsurkan keagamaan la gak...Harez mula suka kat Athirah...tp athirah tetap setia cintanya pada Allah..dia hnya berkata pada Harez kalau ada Jodoh xkan ke mana...lagipun rmai lagi lelaki yg bergelar engineer, doktor dan ustaz2 yg mengorat athirah..so Harez jadi smakin gelisah sbab takut Athirah akn trpikat dgn diorg tu..sbab dia cuma Cikgu BM skolah rendah je...hahaha...so Harez try ubah sikap jadi baik...tp Athirah xmau..dia nak Harez ubah sikap kerana Allah..lpas tu.....aku pn xda idea dah...pndai-pndailah korg smbung dan reka ending sndiri...aku mulakan dgn satu ayat...

apa kata aku buat xda rules..korg leh buh berapa pun perkataan dan ayat..Jumlah ayat bebas...buat sampai lebam..xminat xyah buat..hahaha...lpas tu org yg nak smbung tu mesti kena ikut plot penceritaan ug diideakan oleh org sbelumnya..sapa xikut aku delete trus xcakap byk..
Buat mcm ahadiat akashah..


Last edited by elextro on Thu Jul 31, 2008 6:03 pm; edited 2 times in total

elextro
Forumaster
Forumaster

Male
Number of posts : 70
Age : 30
Hometown : Alor Star
Registration date : 2008-07-21

View user profile http://iptho.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by elextro on Thu Jul 31, 2008 2:18 pm

Hari ini aku kesunyian lagi..kwn2 ku smua ramai yang ikut rombongan ke Singapura..Yang tidak ikut pun dah pergi ke KL..aku seorang je yang tinggal di asrama.kata mereka, mereka semua mungkin bermalam di Johor Bahru.
"Ahh..Siot la.mlm ni aku mesti keseorangan la..'" desas hati kecilku


Last edited by elextro on Thu Jul 31, 2008 5:56 pm; edited 1 time in total

elextro
Forumaster
Forumaster

Male
Number of posts : 70
Age : 30
Hometown : Alor Star
Registration date : 2008-07-21

View user profile http://iptho.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by SiLenTKiLLeR on Thu Jul 31, 2008 3:01 pm

Suasana malam itu agak sunyi. Hanya ditemani siulan mergastua di belakang asrama lelaki. Sesekali kedengaran bunyi unggas-unggas yang acapkali setia menemani malamnya. Kedengaran suara lolongan panjang anjing berhampiran tangki air tidak jauh dari asrama lelaki. Suatu fenomena atau kejadian ciptaan Tuhan buat hambaNYa.

SiLenTKiLLeR
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 57
Age : 30
Hometown : Dark Water
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by elextro on Thu Jul 31, 2008 6:01 pm

hmm...kenapa hatiku ini teringat pada dia? Adakah dia juga teringatkan aku? Ah..xmungkin..dia bukan jenis yang macam aku..yang hanya ada di kepala dia mesti hal-hal yg berkaitan dgn usrah, forum dan yg berkaitan keaagamaan je..Tapi hati ini xdapat menahan rasa rindu pada dia.dah berkali ku tepis..tapi xmmpu..Ya Allah..kenapa dgn diri ni..nak je aku call dia mlm ni..

elextro
Forumaster
Forumaster

Male
Number of posts : 70
Age : 30
Hometown : Alor Star
Registration date : 2008-07-21

View user profile http://iptho.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by freezy on Thu Jul 31, 2008 11:55 pm

jat2...wei pnjm simkad happy...aku ak call sumone la...."sory la weh" ijat membalas..."Chong (bukan nama sebenar -> kasik turn saham) ngah pnjam la.... adush...kala hatiku erbaur cinta dan rindu ni plak banyak pulak halangan yg aku kena tempuhi.... mmm cinta2...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by fizzy dizzy on Fri Aug 01, 2008 1:18 am

dengan ati yg kecewa...aku balik ke bilikku...
aku melabuhkan diri di atas katilku...
sambil tangan kananku berada di atas dahi....aku termenung...
rinduku padanyaaa semakin membuak-buak...
fikiran ku hanya memikirkan dia sahaja....
caranya...akhlaknya...senyumannyaaa...ermmm sgt mmbuatkan aku rindukannya...aku tau aku tidaklah sebaiknya...aku byk kurangnyaa..
takut pula kalo dia xmnjadi milikku...arggghhhhhh....
aku dah xtahan lagi...aku nk tipon dia...
kerana perasaan rindu yg xdapat di bendung lg,aku pon antar 1 mesej kpd bull...
'bull,topup 10..nnti ang blk aku bayar.." setelah topup masuk..aku terus mendail no atirah..
berkali aku cuba menghubunginya...tp panggilan ku xberjawab...
mengapa?? mengapa?? aku berfikiran positif..'erm dia dah tido kot..'
waaa kecewa nyaaa aku..sok jela aku tipon dia lg...


Last edited by fizzy dizzy on Fri Aug 01, 2008 3:36 am; edited 1 time in total

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by SiLenTKiLLeR on Fri Aug 01, 2008 3:11 am

Malam beransur kelam melabuhkan tirainya,
Kini, fajar pagi yang cerah kembali menyapa, tiada suara pekikan rakan-rakan yang mengejutkan Harez dari tidurnya. Mungkin yang tinggal pun senasib dengan Harez. Lentok dibuai mimpi berjumpa dengan bidadari bersayap seperti yang digambarkan dalam Kisah mitos di zaman Greek dahulu kala. Kejelitaan yang digambarkan sukar untuk diterjemahkan ke dalam dunia realiti. Payah! Amat payah sekali!

Solat Subuh kirim salam.terlepas!
Mungkin solat sunat Dhuha masih belum terlambat. Tapi tu bukan agenda utama Harez. Ada sesuatu yang penting bagi Harez!

Harez mencapai handphone di sisinya, sambil mengesat najis mata, dia melihat peti masuk handphonenya, kelihatan ada mesej dari seseorang...

SiLenTKiLLeR
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 57
Age : 30
Hometown : Dark Water
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by elextro on Fri Aug 01, 2008 3:47 am

tidak sabar rasanya untuk membuka peti simpanan mesejnya itu..Opening message..tertera ayat itu di paparan skrin handphonenya..Argh..knapa lambat sangat ni...dah berat kot memori dalam HP aku ni..Getus hatinya.Mana taknya..selama ini tidak ada satu pun mesej dari Athirah yang dia deletekan.Semuanya tersimpan rapi di bawah jagaanya..Walaupun mesej itu hanya sekadar satu huruf iaitu 'x' yang membawa makna tidak..tapi disebabkan ia datang dari gadis impianya itu, tidak pernah sekali dipadamkannya..

Ha..dah open pun...

Makin gementar hatinya utk membaca..
"Assalamualaikum, ye saudara..ada hal penting ke saudara call ana semalam? ana semalam ada tamrin dgn adik-adik naqibah..kalau x ada benda penting, anta msg je k..xpayahla smpai nak call...suara ana agak aurat bagi saudara..ana harap anta paham

Tamrin? apa tu? xtahulah tamrin-tamrin ni..Sharin aku tau la..
Ketawa kecil dia dalam hatinya bila terfikirkan muka tutornya yang selalu memblacklistkan dirinya sebagai di antara pelajar paling wanted..ponteng kelas..

Aduss..kenapalah minah ni baik sangat...ni kalau kwn aku tau aku SMS dengan dia guna ana+anta, mau digelak diorang ni sampai terguling-guling...Athirah..hmm...kau ni terlalu sempurna bagiku...tapi adakah aku cukup sempurna bagi mu...satu persoalan yang tak tahu bila akan terjawab..

_________________
Aku seorang Cleaner.Tugasku mencuci dan memastikan kawasan area aku bersih..itula kehidupanku sebagai Cleaner..

elextro
Forumaster
Forumaster

Male
Number of posts : 70
Age : 30
Hometown : Alor Star
Registration date : 2008-07-21

View user profile http://iptho.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by freezy on Sat Aug 02, 2008 2:23 am

mmm... nak reply ka x mau ni? emm rilek dulu... layan forum jap seraya memetik suis laptop burukku.... emm budak2 IPTHO ni kalo pasal jiwang2 memang laju agaknya....nampak ni aku dakata da... thread pa plak ni? Cinta dan ayat2nya? huh memang dasar jiwang... sapa open neh? elextro? mmm patut pun.... adakah orang yg minum nescafe memang jiwang kot...hoho... ley wat tajuk projek paper neh... hahaha....aku melawak sendirian sambil cuba melupakan gadis idamanku... ATHIRAH...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Cinta dan ayat-ayatnya

Post by Sponsored content Today at 6:07 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum