Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» kejohanan futsal Underground
Sun Sep 13, 2009 6:44 pm by SiLenTKiLLeR

» kasi panas line lg...|||pulau sayak|||
Thu Jan 15, 2009 12:42 pm by SiLenTKiLLeR

» trip to indon...kasi panas line skit
Mon Jan 12, 2009 6:17 pm by kink_kuwen

» WATANIAH RECRUITMNET FOR IPG STUDENTS
Sun Jan 11, 2009 1:48 pm by elextro

» aidilfitri yang lalu...
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» apa yang korang faham tentang C.I.N.T.A...
Tue Nov 11, 2008 6:08 pm by SiLenTKiLLeR

» [WTA] Apsal la parking lambat bebeno siap!!
Sun Oct 12, 2008 5:20 am by nuket2

» masalah anda? kami bantu....
Sun Oct 12, 2008 5:18 am by nuket2

» PROBLEM PC atau LAPTOP!!
Sun Oct 12, 2008 5:15 am by nuket2


cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

View previous topic View next topic Go down

cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

Post by SiLenTKiLLeR on Tue Oct 14, 2008 5:01 pm

semua orang pernah naik bas kan. tapi, semua kena bayarkan. ni ada sedikit tips nak naik bas, tapi xkena bayar ...free of charge je

1. tanggalkan seluar anda, kmudian pakaikan kat atas kepala. kemudian naik bas dengan slumber badak sambil cakap seorang diri dan tegur orang yang xdikenali macam dah lama kenal.

2. Naik bas paling awal skali ..then duduk tempat drebar walaupun anda sememangnya tak ada lesen memandu bas. Then, cuba pandu bas hingga sampai ke destinasi anda.

3. Naik bas then buat2 pekak dan buta. bila, konduktor bas datang mintak duit kat anda. anda buat2 pekak. Then, klu dia buat bahasa isyarat, anda buat2 tak nampak. nanti bila nak trun bas pandai-pandai anda la.

4. naik bas, then tido atas lantai bas sambil kata "cepat, bawak aku pergi hospital bahagia, aku tertinggal ubat kat sana..."

5. lekatkan tanda kat badan anda, 'orang kurang upaya, ditegah meminta sebarang tambang bas'. waktu nak naik bas tu, pura2 tak boleh jalan..klu nak nampak real lagi..anda mengengsot atas tangga waktu nak naik bas tu.

6. Naik bas tu secara terhormat. sambil berkata, "hmm, bas ni saya nak jual. Saya nak beli bas baru. Gaji pekerja saya nak naikkan 100%". sambil bersalaman dengan drebar dan konduktor bas dengan muka bangga.

7. Naik bas dan duduk tepi tangga je. bila konduktor dah dekat nak menghampiri anda. Cepat2 tekan loceng bas dan turun bas dan tunggu bas yang seterusnya dengan taktik yang sama sampailah ke destinasi yang nak dituju.

8. Kalau kat bawah bas tu ada tempat simpan barang, anda masuk je kat dalam tu. So, xkena la bayar sebab anda tak duduk dalam bas.

9. Naik bas, duduk atas kerusi. Sebelum bas nak bertolak dari stesen, anda turun jela. so,xkena la tambang. Anda naik dan duduk atas kerusi je kan.

10. Bila konduktor menghampiri anda dan minta tambang bas, anda pura2 kena sawan babi siap buat2 macam kancing gigi lagi. Sebelum tu anda bagitau kat orang sebelah anda, yang anda memang fobia bila kena tegur dengan konduktor bas. bler konduktor dah blah jauh cikit, anda buat2 ok balik.

11. Bila konduktor bas menegur anda meminta tambang bas, anda buat-buat kenal.Katakan dia tu bapa anda yang terpisah sejak kecil. Sambil bersalaman dan berpeluk dengan dia, anda pura-pura menangis kehibaan dan menitiskan air mata. Kalau dia macam tak percaya gak, anda pura-pura pengsan di atas kerusi bukan di atas lantai sebab terlalu sedih. Kalau anda pura2 pengsan atas lantai, mau kematu badan anda nak tido sampai ke destinasi dituju.


selamat menaiki bas , dan selamat mempraktik!!!!

SiLenTKiLLeR
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 57
Age : 30
Hometown : Dark Water
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

Post by kitty_pinky on Thu Dec 18, 2008 1:47 am

hmm.... bgus gak tips2 ni... doakn sy berjaya melakukn salah satu drpdnya. hahahah.... Laughing

kitty_pinky
Freshy
Freshy

Female
Number of posts : 1
Age : 29
Hometown : Malacca
Registration date : 2008-12-13

View user profile

Back to top Go down

Re: cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

Post by fizzy dizzy on Wed Jan 07, 2009 9:59 pm

amin...smoga berjaya kitty pinky...hehe silentkiller mmg genius..kreative lak tue..hahaha

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

Post by SiLenTKiLLeR on Thu Jan 08, 2009 10:53 pm

kitty pinky cuba la ek praktikkan...harap2 menjadi yerk...pas dah praktikkan jangan la sorok2 lak...hebahkan la kat member2 tentang kejayaan anda....

SiLenTKiLLeR
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 57
Age : 30
Hometown : Dark Water
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan

Post by Sponsored content Today at 5:12 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum