Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» kejohanan futsal Underground
Sun Sep 13, 2009 6:44 pm by SiLenTKiLLeR

» kasi panas line lg...|||pulau sayak|||
Thu Jan 15, 2009 12:42 pm by SiLenTKiLLeR

» trip to indon...kasi panas line skit
Mon Jan 12, 2009 6:17 pm by kink_kuwen

» WATANIAH RECRUITMNET FOR IPG STUDENTS
Sun Jan 11, 2009 1:48 pm by elextro

» aidilfitri yang lalu...
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» cara naik bas tanpa dikenakan tambang...boleh la dipraktikkan
Thu Jan 08, 2009 10:53 pm by SiLenTKiLLeR

» apa yang korang faham tentang C.I.N.T.A...
Tue Nov 11, 2008 6:08 pm by SiLenTKiLLeR

» [WTA] Apsal la parking lambat bebeno siap!!
Sun Oct 12, 2008 5:20 am by nuket2

» masalah anda? kami bantu....
Sun Oct 12, 2008 5:18 am by nuket2

» PROBLEM PC atau LAPTOP!!
Sun Oct 12, 2008 5:15 am by nuket2


lagu korang.....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

lagu korang.....

Post by freezy on Thu Aug 07, 2008 12:19 pm

korang ada x lagu yg berkait dengan hidup korang... contohnya lagu biarlah from nidji masa korang frust ka, x pun lagu jiwa lagu cinta masa korang tengah hangat bercinta... meh r kita kongsi2 pengalamna hidup korang dengan lagu2 neh... musti syok... mana tau ada yang termengalir airmata ka nanti... Embarassed

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Thu Aug 07, 2008 12:20 pm

Suatu Masa - M. Nasir
Bagaimanakan ku mula
Dan apakah kata-kata
Yang indah untuk diabadikan
Tiap wajah berkisah
Tiap madah bererti
Manakah ilhamku

Cahaya di matamu
Senyum di bibirmu
mengukir seribu tanda pertanyaan
Mungkinkah kau jua dalam kerinduan
Di saat begini aku merindukah

Berhelai-helai surat
Terbiar di depanku
Tak dapat aku utuskan
Ku ramas semua
Dan ku buangkan
Jauh dari pandangan

Lalu aku kesal
Ku kumpul semula
Tak dapat ku nyatakan apa yang ku rasa
Jika engkau tahu di dalam hatiku
Mungkinkah kau sahut jeritan batinku

Dengarkanlah panggilanku
Dengarkanlah lagu untukmu
Angin lalu kau sampaikan
Rasa rindu yang membara
Kepadanya

Warna-warna cintaku
Kian pudar bersama
Malam yang gelap gelita
Entahkan kau rasakan
Apa yang aku rasa
Atau kau tak endah

Tapi ku percaya
Semua telah tertulis
Dan niat suciku takkan disiakan
Dan di suatu masa
Di hari yang indah
Ku hulur tanganku
Lalu kau terima

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Thu Aug 07, 2008 12:23 pm

lagu ni kalo kasih korang x kesampaian...korang suka kat dia n mb dia pun suka kat korg tp korg x ley bsama... pernah menjadi siulan aku dulu... tp bukan kisah aku sebab rumate aku yg frust... so dia bukak lagu ni ari2 sampai aku pun jd layan...
seyes ni bukan kisah hidup aku....

moral of da story, bgtau pa yg korg rasa sebelum ia terlepas dari korang... nasi yang da jd bubur x akan berubah jd nasi semula... Question

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by kink_kuwen on Thu Aug 07, 2008 5:27 pm

ala wafi...kawan2 still ada utk temani idup ko la....

_________________
"Mengkritik tidak bererti menentang, Memuji tidak semestinya menyokong, Menegur tidak bermakna membenci, Dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik!"

Learn New Thing here
GREAT photographer born here
My Connections

kink_kuwen
Mod Leader
Mod Leader

Male
Number of posts : 152
Age : 31
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by fizzy dizzy on Thu Aug 07, 2008 9:30 pm

hidup mesti diteruskan...
semua tuh warna2 kehidupan kn..
semua org wat salah...
nobody perfect...
yg pnting kita sedar salah kita...
n jgn ulang dah...

*hargai apa yg kita ada...jgn sampai bila dah hilang,br nk nyesal...

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Thu Aug 07, 2008 10:52 pm

bengong la korang... bukan aku la kawan2 sayang... ayark...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by fizzy dizzy on Thu Aug 07, 2008 11:45 pm

Artist : Nora
Title : Kau Tak Pernah Jauh

Oh...
Di mana pun ku berdiri
Kau kan tetap kuingati
Kau selalu dekat dalam hati ini

Dan tak pernah sehari pun
Hari-hari yang berlalu
Tanpa aku merindu mu kekasihku

Saat kita berjauhan
Jangan ada rasa bimbang
Kerna cinta menyatukan perasaan

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu

Walau seribu liku di depanku
Akan tetap aku tempuh
Dalam hatiku kau tak pernah jauh

Walaupun terpaksa ku menunggu
Tanpa jemu dan selalu
Sentiasa dekat di hatiku...

Kau membuat hidup ini
Semakin lebih bererti
Kau miliki kelebihan tersendiri

Tak mengira detik waktu
Ingin kulafaz selalu
Aku cinta kepadamu
Kekasih... kepadamu... kekasih

lagu nih lama dah...since aku form4 lg kalo xsilap aku..
aku mmg suka sgt laaa lagu nih...
beerti sgt laaa lagu nih...
kau xpernah jauh...
hehehe aku ngn awek aku mmg dari awal bercinta,mmg jauh jer...perlis kl kn..
tp jauh hanya jarak...hahaha kt atie xpnah jauh pon...
hehehe sama2 laa kita share...
untuk sapa2 yg awek mereka jauh dari mereka... Cool

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by wawa on Wed Aug 13, 2008 5:53 am

salam....
bckp psl lagu, tiap2 tempat yg pernah aku blajo mesti ader lagu yg tersendiri..hehe.. dr sekolah menengah sampai skrg, klu aku dengar lagu2 yg pernah aku dgr dulo2 mesti aku feelim...terigt kembali time2 muda kat sekolah, matrik ngn maktb mizan...syokk!! Razz

wawa
Moderator
Moderator

Female
Number of posts : 8
Age : 29
Hometown : kuala terengganu
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Thu Aug 14, 2008 11:23 am

bagi la contoh dia... dr sekolah rendah lagu apa yang jd tema n sampai maktab mizan...baru kawan2 boley ulas....

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by fizzy dizzy on Thu Aug 14, 2008 4:14 pm

haaa baik gtaw...ydp dah bersuara tue....

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by krie_0602 on Thu Aug 14, 2008 6:57 pm

aku nak lagu nora..........wakakakaa lol! flower

krie_0602
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 14
Age : 30
Hometown : MUAR
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by wawa on Fri Aug 15, 2008 3:05 am

huhu...cuak2.. pale

hehe... ala, lagu2 yg popular time tue..
sek men, lagu sandarkn pd knangan, julia, jesnita, titian perjalann..
kat matrix, lagu Januari, lagu2 nasyid yg popular time tue...
last kat mizan, aku lyn lagu Aku Dia dan Kamu, gerhana ska cinta, tangisan marhainis..
huhu..byk gak la...karang klu aku tulis seme, abih ruangn nie ngn tulisn aku jerk...hehe
tp yg pasti, lirik2 lagu tue x relate ngn khidupn aku. haha... Very Happy
just layaaannnn......

wawa
Moderator
Moderator

Female
Number of posts : 8
Age : 29
Hometown : kuala terengganu
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Wed Aug 20, 2008 1:57 am

ces...hampasgas btoi...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by elextro on Mon Aug 25, 2008 1:18 pm

wawawawawawa...

bkn org sruh ko tulis tajuk lagu...nk buat pe..hahaha...wawawalimatul urus

aku setiap couple dgn awek msti ada je komposer nk buat lagu yg scr kbetulan ter relate dgn aku...

skrg ni lagu tema utk aku ialah..

Tak Bisa Memilih dr 6th sense...

haha..ada 2 org awek.. tp xbisa memilih awek satu lagi sebab hati dah terjatuh kpd awek lain..kpd awek aku yg mmbaca taipan aku ini, maafkan diriku.
Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku
Aku tak bisa,
memilih diri mu,
kerna ku telah hanyut mencintai dia,
inilah salahku yang memberi ruang,
dalam hatiku tuk mencintainya.

dan satu lagi lagu ayat-ayat cinta..

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

elextro
Forumaster
Forumaster

Male
Number of posts : 70
Age : 30
Hometown : Alor Star
Registration date : 2008-07-21

View user profile http://iptho.forumotion.net

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by kink_kuwen on Mon Aug 25, 2008 8:19 pm

ni br betul...ik ik...

_________________
"Mengkritik tidak bererti menentang, Memuji tidak semestinya menyokong, Menegur tidak bermakna membenci, Dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik!"

Learn New Thing here
GREAT photographer born here
My Connections

kink_kuwen
Mod Leader
Mod Leader

Male
Number of posts : 152
Age : 31
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by LAh_oum on Fri Aug 29, 2008 3:24 am

Ada penulis lagu y tulis lagu berdasarkan kisah hidup n pengalaman diowng sendirii...
so nak tak nak..ade sesetengah lagu y mmg akan terelate ngan kehidupan kite sbb ape y jadi kat dia jadi gak kat kite.....kannn2x?? huhu.
so samada sedar atau tidakk...
kite akan jadi minat satu2 lagu y terelate samada lansung atau tidak lansung ngan idup kiterr....
maknanya tarikan kepada sesebuah lagu adalah kerana ade gak la berkaitan ngan hidup kite....huhuhu.am i right??Question

LAh_oum
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 59
Age : 31
Hometown : Kota Bharu, Kelantan
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Thu Sep 04, 2008 6:19 pm

macam pelik ja baca lah punya reply...sengal jap kpala aku ni...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by fizzy dizzy on Sat Sep 06, 2008 4:29 pm

erm kepada lah...
mgkin betul mgkin x...
kadang2 kita suka lagu bukan sbb liriknya...
tp sbb melodinyaaa....muziknyaaa...
kalo org frust jaaa suka lirik lagu yg frust2 n feeling2..

-patah tumbuh hilang berganti- cheers

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by LAh_oum on Sat Sep 06, 2008 10:56 pm

freezy wrote:macam pelik ja baca lah punya reply...sengal jap kpala aku ni...


HAHAHA..... aku pn penim gak ngan apa y aku tuliss... Laughing

tp main point disini...
lagu kaitan ngan korang tula lagu korang..
same as tajuk ni la kan...ke guane?? hehe
afro

LAh_oum
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 59
Age : 31
Hometown : Kota Bharu, Kelantan
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by LAh_oum on Sat Sep 06, 2008 11:02 pm

fizzy dizzy wrote:erm kepada lah...
mgkin betul mgkin x...
kadang2 kita suka lagu bukan sbb liriknya...
tp sbb melodinyaaa....muziknyaaa...
kalo org frust jaaa suka lirik lagu yg frust2 n feeling2..

-patah tumbuh hilang berganti- cheers


mmg betul tu..
tapi kalau berkenaan tajuk thread ni..... " lagu korang "
so betul la kalau lagu y relate ngan korang la akan jadi " lagu korang"..
n tak semestinya org frust baru suka lagu feeling2 n frust..
TETAPI sbb melodi..muzik nyaa y buat jadi suka....
takkan la semua y layan lagu feelim tu org y frust..
ape citer lak kalau pasang lagu frust kuat2....
memang giler frust tu....hahahahaha clown

LAh_oum
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 59
Age : 31
Hometown : Kota Bharu, Kelantan
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by fizzy dizzy on Sun Sep 14, 2008 12:30 pm

LAh_oum wrote:
fizzy dizzy wrote:erm kepada lah...
mgkin betul mgkin x...
kadang2 kita suka lagu bukan sbb liriknya...
tp sbb melodinyaaa....muziknyaaa...
kalo org frust jaaa suka lirik lagu yg frust2 n feeling2..

-patah tumbuh hilang berganti- cheers


mmg betul tu..
tapi kalau berkenaan tajuk thread ni..... " lagu korang "
so betul la kalau lagu y relate ngan korang la akan jadi " lagu korang"..
n tak semestinya org frust baru suka lagu feeling2 n frust..
TETAPI sbb melodi..muzik nyaa y buat jadi suka....
takkan la semua y layan lagu feelim tu org y frust..
ape citer lak kalau pasang lagu frust kuat2....
memang giler frust tu....hahahahaha clown

kalo pasang lgu kuat2 tue sbb saja nk hiburkn hati laa tue...
xkn lah jaa leh pasang lagu kuat2 kn..
ehehehe

fizzy dizzy
Super Senior
Super Senior

Male
Number of posts : 145
Age : 30
Hometown : bAndAr dirAjA ArAu
Registration date : 2008-07-28

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by LAh_oum on Wed Sep 17, 2008 6:48 am

fizzy dizzy wrote:
LAh_oum wrote:
fizzy dizzy wrote:erm kepada lah...
mgkin betul mgkin x...
kadang2 kita suka lagu bukan sbb liriknya...
tp sbb melodinyaaa....muziknyaaa...
kalo org frust jaaa suka lirik lagu yg frust2 n feeling2..

-patah tumbuh hilang berganti- cheers


mmg betul tu..
tapi kalau berkenaan tajuk thread ni..... " lagu korang "
so betul la kalau lagu y relate ngan korang la akan jadi " lagu korang"..
n tak semestinya org frust baru suka lagu feeling2 n frust..
TETAPI sbb melodi..muzik nyaa y buat jadi suka....
takkan la semua y layan lagu feelim tu org y frust..
ape citer lak kalau pasang lagu frust kuat2....
memang giler frust tu....hahahahaha clown

kalo pasang lgu kuat2 tue sbb saja nk hiburkn hati laa tue...
xkn lah jaa leh pasang lagu kuat2 kn..
ehehehe

hihi.. hiburkan hati jiran tetangga y frust skali...
xde laa...semua org bley pasang kuat2...
rugi r bli speaker mahal2 kn...kui3 cheers

LAh_oum
Moderator
Moderator

Male
Number of posts : 59
Age : 31
Hometown : Kota Bharu, Kelantan
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by freezy on Fri Sep 19, 2008 12:07 pm

elok la tu...adik beradik...

freezy
YDP
YDP

Male
Number of posts : 91
Age : 31
Hometown : Sentosa Hill
Registration date : 2008-07-26

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by code name V on Sat Sep 20, 2008 6:11 pm

salam,

leh tau x?
pelik la..saper yang adik beradik ni?

code name V
Freshy
Freshy

Male
Number of posts : 15
Age : 30
Hometown : Malaysia
Registration date : 2008-09-18

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by kink_kuwen on Sat Sep 20, 2008 8:52 pm

ydp + lah + fizzy =adik beradik

_________________
"Mengkritik tidak bererti menentang, Memuji tidak semestinya menyokong, Menegur tidak bermakna membenci, Dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik!"

Learn New Thing here
GREAT photographer born here
My Connections

kink_kuwen
Mod Leader
Mod Leader

Male
Number of posts : 152
Age : 31
Registration date : 2008-07-23

View user profile

Back to top Go down

Re: lagu korang.....

Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum